Taxaties

Waarom mijn woning laten taxeren?

Wil jij een nieuwe woning kopen, je huis verkopen, verbouwen of oversluiten? Dan heb je een taxatierapport nodig. Voor succesvol aan- en/of verkopen is een goede taxatie een onmisbaar onderdeel. Wij verzorgen uitsluitend gevalideerde taxaties.

Gevalideerde taxaties

Wil je een woning kopen, verkopen, verbouwen, verduurzamen of wil je een hypotheek oversluiten? Dan is er sprake van een financieel doeleind van de taxatie. Dit wordt ook wel een gevalideerde taxatie genoemd.
Een gevalideerde taxatie geeft een overzicht van de waarde van de woning
en is in veel gevallen vereist voor het verkrijgen van de financiering.
Je hebt de taxatie nodig voor het verkrijgen of oversluiten van de
hypotheek.

Toy House


Verschillende waarden

Op het eerste gezicht lijkt het misschien vreemd dat taxaties van hetzelfde onroerend goed verschillende waarden kunnen opleveren. De verklaring ligt in de verschillen tussen de huidige marktwaarde, de waarde voor en na verbouwing, in verhuurde staat, de herbouwwaarde en de waarde in het economisch verkeer. Die laatste waarde is een instrument voor de belastingdienst bij de bepaling van onder meer de vermogensbelasting en het eigenwoningforfait aan de hand van de Wet WOZ.

Hoogveldt Makelaardij heeft alle kennis in huis om de juiste waarde vast te stellen voor het door u aangegeven doel. We zijn Register Makelaar Taxateur (RMT), zodat u altijd kunt rekenen op onafhankelijke deskundigheid en acceptatie van ons taxatierapport.


  Taxatie met validatie

  Wij werken uitsluitend met validatie instituut NWWI waardoor (bijna) alle geldverstrekkers onze professionele rapporten zullen accepteren. De bank kan aan de hand van het taxatierapport beoordelen of een hypothecaire lening al dan niet verantwoord verstrekt kan worden op basis van de aangekochte woning. 

  Een taxatie kan door ons worden uitgevoerd indien het te taxeren object binnen een straal van 20km van ons kantoor is gelegen.

  Woning laten taxeren: hoe verloopt dat?

  Als wij een opdracht tot taxatie krijgen, komen wij op de afgesproken dag en tijdstip langs. Een gemiddelde taxatie op locatie duurt ongeveer een uur. Voor het taxeren van een woning hebben we meestal geen aanvullende stukken nodig. Voor het taxeren van een appartementsrecht of voor een taxatie vanaf tekening zijn verschillende documenten nodig. Deze zullen wij voordat de afspraak plaatsvindt bij u opvragen.
  Tijdens de taxatie wordt op de volgende punten gelet:

  Onze klantbeoordelingen

  Wij worden door onze klanten beoordeeld met een gemiddelde van een 9.2