Energielabel

Energiecertificaat voor woningen verplicht

Met ingang van 1 januari 2008 moet iedereen in Nederland bij verkoop of verhuur van een woning tijdens het tekenen van de voorlopige koopovereenkomst een energiecertificaat overleggen. Vergelijkbaar met het energielabel voor witgoed en auto’s geeft het label aan hoe energiezuinig de woning is, op een schaal van A (zeer zuinig) tot en met G (zeer inefficiënt). het zegt iets over de mate van isolatie van de vloer, muren, ramen en dak en hoe zuinig de installaties voor verwarming, warmwater en ventilatie zijn.
Het energielabel is bedoelt om mensen te stimuleren energiebesparende maatregelen te emen voor hun woning.

Aan dit label is ook een energiebesparingadvies maatwerk (EPA maatwerk) gekoppeld dat aangeeft op welke punten de energiezuinigheid van de woning kan worden verbeterd, zodat er direct op energie kan worden bespaard en hierin wordt tevens de terugverdientijd opgenomen. Dit EPA maatwerk is wettelijk niet verplicht.

Goed voor uw portemonnee en het klimaat
Ook als u geen plannen heeft om uw woning te verkopen is het belangrijk om te weten hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van uw woning. Nog belangrijker: Wat kunt u doen om deze te verbeteren. Hoe energiezuiniger uw woning, hoe lager de energierekening kan uitvallen.

Snel en slim besparen
Het energieadvies gaat in op een aantal aspecten van uw woning. Vooral oudere woningen verliezen veel warmte via het dak en de gevel. Isolatie hiervan levert vaak al een grote besparing op. Daarnaast kunnen vloeren en leidingen worden geïsoleerd. Denk maar een aan de leidingen doe door onverwarmde ruimtes lopen zoals garages, zolders en kruipruimten. Hier gaat veel warmte verloren. Ook de aanschaf van een HR ketel levert als snel een besparing van 15 % per jaar op in gasverbruik. En het vervangen van enkel glas door dubbel glas zorgt er voor dat de warmte langer behouden blijft en de kou wordt buiten gehouden.

hoogveldt makelaardij helpt u
Wij helpen u graag om te besparen op energie. Wij bieden u de mogelijkheid om tegen een zeer aantrekkelijk tarief een energielabel op te stellen. Het is ook mogelijk om met één aanvraag een energiecertificaat en een energiebesparingadvies ineen te ontvangen, tevens kan dit ook nog in combinatie met een bouwtechnische keuring.
Het certificaat voldoet daarbij aan de wettelijke normen en is 10 jaar geldig.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over het energielabel, EPA maatwerk of tarieven, neem dan contact met ons op.  

Voor meer informatie met betrekking tot het energielabel klik hier
Design by Javelin © 2007 hoogveldt makelaardij
Kantoor Eindhoven T: 040 206 99 05